Prosjekt

Glassheising

Innvendig glassheising på NTNU-sit.

Oppdragsgiver: H-fasader.

Her har vi brukt både C10, BG Lift CWE 525 Effer og glassløfter Hoeflon S800.

Hoeflon C10

Hoeflon C10 ble brukt fra 1. til 5. etasje på grunn av dens kapasitet til å operere i begrensede rom med sin kompakte størrelse, samtidig som den tilbyr tilstrekkelig løftekraft for håndtering av store glasspaneler. Denne minikranen er spesielt egnet for arbeid i lavere etasjer hvor presisjon og fleksibilitet er nødvendig for å navigere rundt hindringer og gjennom trange passasjer.

BG Lift CWE 525

For de øvre etasjene og dypere inn i bygningens lokaliteter, ble BG Lift CWE 525 Effer benyttet. Denne kranen, kjent for sin høye rekkevidde og kraftige løftekapasitet, var ideell for å transportere glasspaneler til høyere nivåer og over lengre avstander innenfor byggeplassen. CWE-modellen sikret at selv de mest utilgjengelige områdene kunne betjenes effektivt, noe som er kritisk i komplekse byggeprosjekter som på NTNU.

Glassløfteren Hoeflon S800

En nøkkelkomponent i oppdraget var bruk av Hoeflon S800, en spesialisert glassløfter utstyrt med sugekopper. Denne enheten ble montert på minikranene for å sikre en sikker og stabil heising av glasspanelene. S800 gjør det mulig å håndtere glass med ekstrem presisjon og forsiktighet, noe som minimerer risikoen for skade under transport og installasjon. Sugekoppene gir et fast grep om glasset, noe som er avgjørende for å opprettholde sikkerheten gjennom hele løfteprosessen.